Soundtropolis 2011 - Katowice Dolina Trzech Stawów 13-08-2011
Re: Soundtropolis 2011 - Katowice Dolina Trzech Stawów 13-08-2011
Z czasem się to zmieni
ale jeśli ktoś chce dołaczyć to zapraszam do kontaktowania się ze mna na fejsie Tamara Błaszczyk do jutra do poludnia
bo tam jestem cały czas - bynajmniej włączona
Bezszelestnie zamknięta w kropli dżwięku...
http://katowice.planeta.fm/informacja-i … polis-2011
Transmisja na katowickiej Planecie od 20:00 
No to na początku proszę o wybaczenie, że do Was nie dołączyłem chociaż na piwko ale niestety ElectronMike mi to uniemożliwił mam nadzieje że wybaczycie
Plan zwiedzania już na samym początku trochę mi się zmienił. Wprawdzie zacząłem od setu Siasi ale ogólnie mnie nie porwał potem trochę Antego ale pechowo chyba byłem w takim momencie jego setu że nic specjalnego z niego nie pamiętam. To co się stało potem przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Namiot i ElectronMike cóż ten człowiek tam wyczyniał
kontakt z publiką świetny a do tego muza ogień. Pierwszy raz miałem okazje się bawić przy tak mocnych dźwiękach i porwało mnie to zupełnie
późnej chwile Morph'a grał w swoim stylu bylo ok dla mnie. Oczywiście wróciłem do namiotu bo tam już młócił Sneo byłem tylko kawałęk bo wróciłem na Morpha ale grał genialnie. Po Morphie GO i oczywiście tego czego się po nim spodziewałem to otrzymałem świetny energiczny set również z miejscem na klasyki
Westbam mnie jakoś zupełnie nie porwał oprócz paru klasyków które przyśpieszyły bicie serca nic specjalnego. Później błąkałem się między scenami, w namiocie już było dla mnie stanowczo za szybko także wpadałem tam tylko na kilka minut. Na dłużej zostałem na końcówce seta Clarke'a i można ten wybór zaliczyć na doś duży plus. Na koniec Butch sił to już prawie nie miałem ale wg mnie był to kolejny genialny set tej imprezy.
Jak widać muzycznie dla mnie od godziny 22 było świetnie.
Negatywy no cóż. Najbardziej denerwujące było nakładanie się muzyki ze scen. Trochę to dziwne bo wydaje mi się że wystarczyło by odwrotnie zlokalizowana scena w namiocie i takie efektu by nie było a momentami było to wręcz irytujące. Poza tym może błahostka ale kiełbasy i piwa nie dało się specjalnie jeść, pić no ale to akurat nic nowego na eventach.
No i to by było na tyle jak mi się jeszcze co przypomni to dopisze
Ogólnie impreza zaliczona do tych jak najbardziej udanych 
Muzyka zaczyna sie tam, gdzie slowo jest bezsilne - nie potrafi oddac wyrazu; muzyka jest tworzona dla niewyrażalnego.
jejku jak ja Wam dziekuje za bilet ! bym zalowala ze tyle wydalam....niestety zabawa w blotku i w oparach zielska nie nalezy do moich ulubionych zajec...jedyne co mi sie podobało to alex chociaż nie zagrał oczekiwanych przezemnie kawałków jednak było warto wybawiłam się na całym secie póżniej GO hmmm fajnie jednak na jego secie pokrecilłam sie tu i tam na westbamie poszłam do namiotu i tam juz był ogien lucca dała czadu póżniej torsten oooo działo sie po jego secie wyszłam mokra i bez sił siadłam pod malusim namiocikiem z krzesełkami i stwierdziłam że o 4 się zawine i tak sie stało z częscia znajomych doszlam do centrum w tramwaj i do domu . Vexilium miło było Cie poznać oby wiecej wspołnych imprez
ogólem nie było żle jednak nie za ta cene ktora byla na bilecie...nie,nie...Więc wiem że ta impreza dla mnie jest nie bardzo . Ale przedemna jeszcze mayday i transmission 
Bezszelestnie zamknięta w kropli dżwięku...
Jak zwykle mój plan zwiedzania nie pokrył się z rzeczywistością
Ale nie ubolewam z tego powodu. Moja dotychczasowa ekipa eventowa się rozsypała, więc miło było poznać nowych ludzi. Ciebie też Tamara; myślę, że jeszcze trafią się jakieś wspólne imprezy
Wracając do Soundtropolis, również żałowałbym, gdybym musiał zapłacić za bilet. Pod względem organizacyjnym nie było najgorzej, ale zdarzyły się wpadki. Najbardziej denerwowało błoto przed główną sceną - organizatorzy w przyszłym roku powinni pomyśleć o matach. Ponadto podczas setów Morpha i Westbama doszło do awarii sprzętu, na szczęście nie trwającej zbyt długo. Jednak takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. Piwa na imprezach nie piję, więc jego jakości ocenić nie mogę, ale kiełbaska nie była taka zła
Miejscówka według mnie wypadła nieźle, choć poza błotem trzeba było uważać na stopnie przed sceną główną, które nie zostały one oświetlone. Wygląd obu scen był udany - agencja MPT w tej kwestii zawsze była dość oszczędna, ale nie zawsze wielkość przekłada się na jakość. Poza tym na duży plus należy ocenić trzy różnokolorowe lasery na Main Floor. Szkoda, że dźwięk z obu scen nakładał się na siebie - umieszczenie wejścia z drugiej strony namiotu mogło temu choć trochę zapobiec.
Muzycznie było średnio. Mam nadzieję, że ktoś nagrywał z Planety set Ante Perry'ego, gdyż początek był obiecujący. Potem bawiłem się na secie Morpha. Tak jak podejrzewałem przez pierwszą godzinę zamulał takimi "hitami" jak Check It Out i The Mule. Żałuję, że w tym czasie nie byłem zobaczyć występu Erica Sneo, ale miałem nadzieję, że kolejne kawałki u Morpha będą lepsze. Prawdziwy trance pojawił się po północy i za tę część seta mogę Alexa jak najbardziej pochwalić. Potem na scenie głównej pojawił się Giuseppe Ottaviani, który nie zawiódł moich oczekiwań. Szkoda tylko, że na jego secie przesadzono z basami i ciężko było poznać, co teraz leci. Wkrótce na jego kanale Youtube pojawi się tour diary z Soundtropolis, na które czekam z niecierpliwością. Po występię Włocha poszedłem na drugą scenę, aby zobaczyć ostanie 30 minut występu Lucci. Jej set także mogę zaliczyć do udanych. Późniejsze sety - Kanzlera, Clarke'a, Sutury i Butcha - były dla mnie już za mocne, ale myślę, że fani takich brzmień byli zadowoleni.
Podsumowując - nie było źle, ale na pewno można było oczekiwać więcej. I na jakiś czas muszę sobie zrobić przerwę od technicznych imprez
Jeśli ktoś jest zainteresowany to na stronie http://www.youtube.com/playlist?list=PL5AB2942B3FA51650 możecie znaleźć moje nagrania z imprezy. Niestety są przebasowane, ale można ogólnie zobaczyć, jak to wszystko wyglądało.