- Strona główna
- » Muzyka
- » Dyskusje ogólne
- » Wielki powrót duetu Gabriel & Dresden!
Wielki powrót duetu Gabriel & Dresden!
Wielki powrót duetu Gabriel & Dresden!
Wspólnie stworzyli wiele kultowych klasyków, a o ich remiksy zabiegały największe nazwiska branży muzycznej. Ich powrót po kilkuletniej przerwie przynosi nową serię kompilacji, której pierwsza odsłona zawiera wiele zaskakujących niespodzianek.
Josh Gabriel i Dave Dresden powracają! Po trzech latach pracy z projektami solowymi, legendarny duet uderza z nową serią kompilacji, oraz trasą koncertową obejmującą kluby i festiwale na całym świecie. Nie ma chyba fana klubowych brzmień, który nie znałby takich hitów jak „Tracking Treasure Down”, „Let Go”, „Arcadia”, „Zocalo” z Arminem Van Buurenem czy „As The Rush Comes” pod aliasem Motorcycle.
Ich debiutancki album zatytułowany po prostu „Gabriel & Dresden”, który ukazał się w 2006 roku z miejsca został okrzyknięty wydawnictwem niezwykle nowatorskim i ponadczasowym. Josh i Dave są również autorami fantastycznych remiksów dla takich gwiazd jak Dido, The Killers, Sarah McLachlan, Tiësto czy Paul Oakenfold, dzięki którym zdobyli ogromną sławę łącząc mainstream z undergroundem.
http://www.itrance.pl/aktualnosci/1480- … esden.html
Re: Wielki powrót duetu Gabriel & Dresden!
Zapowiada się świetna kompilacja nowe-stare kawałki, świetne mush-upy myślę, że warto się będzie zaopatrzyć
Tym bardziej, że nie zanosi się tych panów usłyszeć w Polsce przez najbliższy czas. Trzeba by wyskoczyć do Pragi po obrabowaniu banku
Muzyka zaczyna sie tam, gdzie slowo jest bezsilne - nie potrafi oddac wyrazu; muzyka jest tworzona dla niewyrażalnego.
Niestety wymiękłem na początku CD2 i musiałem zrezygnować z dalszego słuchania. Pierwsza płytka również nie przypadła mi do gustu. Ale tego się spodziewałem, bo nie przepadam za twórczością Gabriel & Dresden od 2006 roku, a nie liczyłem na to, że po powrocie zmienią styl.
Jednego kawałka mi tam brakuje ostatnio się nie mogę oderwać od niego R.E.M. - Losing My Outset (Gabriel & Dresden Mashup) 
Muzyka zaczyna sie tam, gdzie slowo jest bezsilne - nie potrafi oddac wyrazu; muzyka jest tworzona dla niewyrażalnego.
- Strona główna
- » Muzyka
- » Dyskusje ogólne
- » Wielki powrót duetu Gabriel & Dresden!